TRAVEL-SLOVENIA VAS VABI NA ODKRIVANJE SLOVENIJE

V sodelovanju skupaj z Dragon Lines agencijo smo (Travel-Slovenia) za vas pripravili spletna vodenja V ŽIVO, kjer bomo odkrivali slovenske kraje in njihove lepote. Sprehod skozi zgodovino, sedanjost in prihodnost. Zato se nikar ne obotavljajte in se nam pridružite na dogodivščini raziskovanja Slovenije.

Dobrodošli v Sloveniji, deželi majhni čudežev! — Travel-Slovenia

Odkrivali bomo Ljubljano, Kamnik, Bled, Škofjo loko, Sevnico, Kobarid in Javorco. Ob dogovoru pa se lahko odpravimo tudi v druge kraje po Sloveniji. Z nami bo profesionalni turistični vodnik Dragan, ki ima več letne izkušnje na tem področju. Skupaj bomo spoznavali mnoga zanimiva dejstva o krajih, obenem pa boste lahko tudi kaj povprašali. Vodenja po glavnem mestu, Ljubljani, bodo obogatena še z aplikacijo TaleUp, ki vam bo mesto prikazala v povsem drugačni luči.

** Vodenje za vsako lokacijo se opravi posebej v drugem terminu, trajanje raziskovanja lokacija traja do dve uri

English version

V kolikor bi želeli z nami odkrivati Slovenijo, se lahko za svoj termni prijavite preko e-pošte travel-slovenia.en@gmail.com in se podajte na dogodivščino odkrivanja lepot Slovenije. V kolikor pa vam bi bilo vodenje všečno, nas lahko tudi podprete z donacijo TUKAJ.

V Ljubljani smo za vas pripravili tri različna vodenja:

  • pot po Ljubljani, kjer bomo spoznavali različne zanimive kraje, kot so Tromostovje, Prešernov trg, Mesarski in Zmajski most, stolnico in magistrat, kjer se prepletajo zanimive zgodbe.
  • po poti Jožeta Plečnika, največjega slovenskega arhitekta, ki je izdelal načrte za mnoge čudovite mojstrovine. Stopite z nami na pot odkrivanja Plečnikovih del in spoznajte Ljubljano v luči, kot si jo je zamislil.
  • sprehod skozi preteklost, v čas rimljanov in takratne Emone. Spoznavali bomo ostanke te kulture, ki je bila neverjetno razvita. Spoznavali bomo nekdanje prebivalce Emone in se tako sprehodili v preteklost.

Spoznavali bomo najlepši biser Slovenije, Bled ter naš edini otok. Otok predstavlja enega izmed mednarodnih simbolov za turizem, kar ga umešča ob Eifflov stolp, Kolosej, Londonski most in druge svetovne znamenitosti. A čarobnost Bleda ni le v otoku s cerkvijo Marijinega vnebovzetja, tu se nahaja še mistični grad, ki kraljuje visoko nad jezerom. Poleg tega pa bomo spoznali še druge neverjetno zanimive lokacije. Spoznajte Bled v vsem njegovem sijaju.

Na severu Slovenije se nahaja prisrčno mestece, omenjeno že leta 1061, včasih najvplivnejšo mesto, poleg Ljubljane, Kamnik. V mestu se je rodil slavni general Rudolf Meister, tu je Plečnik ustvaril eno svojih najlepših del, kapelico Božjega groba. Za več pa se nam pridružite na potepu.

Eno najstarejših srednjeveških mest se nahaja na Gorenjskem in je bilo prvič omenjeno leta 973 pod imenom Lonca, danes pa poznano pod imenom Škofja loka. Zanimivost mesta je njihov grb, ki prikazuje zamorca, za čemer se skriva zgodba. Na poti bomo slišali takšne in drugačne zgodbe mesta, zato se kar hitro podajte na pot z nami.

Na Dolenjskem se nahaja rojstni kraj najverjetneje najbolj znane slovenke Melanije Trump, Sevnica. Sprehodili se bomo mimo bolnice, kjer se je rodila, stanovanjskega bloka, kjer je preživela svoja prva leta življenja in še kaj. Na poti bomo spoznali prekrasen srednjeveški grad, ki se bohoti na mestom in reko.

Spoznali bomo majhno mestece, ki so ga zaznamovale vojne, predvem prva svetovna vojna, in se nahaja ob najlepši slovenski reki Soči, Kobarid. Mesto je povezano s prenogimi slavnimi osebnostmi, obenem pa ga je obiskalo veliko državnikov. Lepota mesta pa se pokaže nekoliko vstran, ob reki Soči ter najlepšem slapu Kozjak.

Nekje med mogočnimi gorami, se nahaja skrivnosten, navidez težko dostopen mistični kraj z mistično cerkvijo, Javorca. Na tem mestu so sredi Velike vojne Avstrijci zgradili cerkev Svetega Duha, posvečeno padlim vojakom. Skupaj z nami lahko spoznate ta mistični kraj.

Nikar se ne obotavljajte in se skupaj s Travel-Slovenia podajte na spletno vodenje in raziskovanje Slovenije, njenih lepot in skrivnosti. V kolikor bi želeli podpreti Travel-Slovenia ob raziskovanju Slovenije ali kako drugače, vas naproščamo za podporo v obliki prispevka za katerega bomo hvaležni – TUKAJ.

Našim zgodbam in odkritjem lahko sledite na Instagramu, Facebooku, Twitterju ali TikToku. Naše poti si lahko ogledate na Sports Trackerju. Vabimo pa vas tudi, da obiščete naš Youtube kanal in si pogledate objavljene posnetke. Ali obiščite vseplošni turistični vodnik za Slovenijo www.travel-slovenia.si/slo.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

In search of new trails.

<span>%d</span> bloggers like this: